در دنیای امروز اگر نمیتوانید به خودتان و توانمندیهای خودتان باور و ایمان داشته باشید،
پس باید خبری بدی را به شما بدهیم. کسی که در قرن بیست و یکم اعتماد به نفس نداشته باشد، نمیتواند زندگی با کیفیتی را تجربه کند.
یکی از مهارتهای ضروری برای زندگی در قرن فعلی داشتن اعتماد به نفس است.
شاید بتوان گفت اعتماد به نفس برای برخی افراد از نان شب هم واجبتر است. اگر اعتماد به نفس نداشته باشید، نمیتوانید خیلی کارها را بهانجام برسانید و به قول معروف از قافله عقب میمانید.
هر چقدر از اثرات و تبعات ضعف اعتماد به نفس بگوییم، کم گفتهایم. چون ضعیف بودن در دنیای فعلی میتواند تمام ابعاد زندگی شما را تحتالشعاع قرار میدهد و با مشکلات بسیاری روبهرو میشوید.
اما بسیاری از ما نمیدانیم چگونه و از چه راههایی میتوانیم اعتماد به نفس خودمان را تقویت کنیم. وقتی متوجه شدید مشکل اعتماد به نفس دارید باید به فکر چاره و راهکار باشید.
راهکارهایی برای تقویت اعتماد به نفس
برای تقویت اعتماد به نفس میتوانید راهکارهای مختلفی را دنبال کنید که در این مقاله برخی از آنها را با شما در میان میگذاریم.
به خداوند اعتماد داشته باشید. خداوند قدرتمندترین نیرویی است که میتوانیم به آن اتکا کنیم. وقتی تکیهگاه و نقطهی اتکا ما خداوند باشد،
همین نقطهی اتکا، قدرت و توانی مضاعف و اعتماد به نفسی درونی در ما ایجاد میکند.
قدرت خداوند بینهایت است پس اگر ما نیز از سرچشمه قدرت بگیریم، میتوانیم ذرهای از دریای قدرت خداوند باشیم. به خداوند اعتماد داشته باشید،
خداوند هر آنچه از توانمندی، زیبایی و هوش و زکاوت نیاز داشتید به شما عطا کرده است. با هرآنچه دارید میتوانید خوشبخت شوید.
خود را ضعیف نبینید و تصویر جدید و قدرتمندی از خودتان بسازید. یکی از مسایل افرادی که از ضعف اعتماد به نفس رنج میبرند، آن است که خودشان را ضعیف میبینند.
وقتی شما خودتان را ضعیف میبینید، دیگران چطور میتوانند شما را قدرتمند ببینند. تصویری که شما از خودتان دارید در زندگی بسیار اهمیت دارد.
ببینید چه تصویری از خودتان برای خود ساختهاید؟ اگر تصویری ضعیف است باید بهمرور آن را اصلاح کنید. باید تصویر اشتباه را کم کم با تصویری درست جایگزین کنید.
توانمندیهای خود را بشناسید. برخی افراد شناخت درستی از خودشان ندارند و به همین دلیل خود را ضعیف میپندارند.
خداوند منبع و منشا قدرت است پس موجود ضعیف نمیآفریند. حتی مورچهها هم از جهتی قدرتمند هستند. هر موجودی در هستی از زاویهای دارای قدرت است.
اگر باور کنیم خداوند منبع قدرت است و موجود ضعیف نمیآفریند، پس باید باور کنیم که خودمان هم مخلوقی از خداوند هستیم که احتمالا نقطهی قوتی داریم که ممکن است هنوز شناخته نشده باشد.
نقاط ضعف خود را بشناسید. در کنار شناخت نقاط قوت باید درک درستی از نقاط شعف خودتان داشته باشید.
بسیاری از افرادی که دچار مشکل اعتماد به نفس هستند، درک درستی از نقاط ضعف خود ندارند. وقتی از آنها بپرسی چه نقاط ضعفی دارید، پاسخ آنها این است که من همهی وجودم ضعف است.
نباید تصور کنید که همهی کارهای شما ضعیف است. نباید تصویری ضعیف و ناتوان از خودتان داشته باشید. همانطور که درک درستی از نقاط قوت لازم است، نباید در مورد نقاط ضعف خود غلو کنید.
مهارتهای جدیدی بیاموزید. وقتی در مسیر یادگیری باشید، همین حس یادگیری و آموزش قدرتهای جدیدی به شما میدهد. سعی کنید در مسیر آموزش و یادگیری قرار بگیرید.
در زمان آموزش و فراگیری از چیزی نترسید. نگران نباشید و همواره به خود اطمینان بدهید که میتوانید.
افرادی که مهارتهای لازم را فرا گرفتهاند معمولا اعتماد به نفس بالاتری دارند. شاید تصور میکنید کاری بلد نیستید و همین باعث میشود احساس عدم اعتماد به نفس داشته باشید.
به جسم خود اهمیت بدهید. ورزش کنید. تغذیه سالم داشته باشید. ورزش کردن به شما کمک میکند تا از نظر جسمی و ذهنی سلامت باشید.
تغذیه سالم به شما کمک میکند تا جسمی سالم داشته باشید. اغلب افرادی که با عدم اعتماد به نفس مواجه هستند، بیشتر بیمار میشوند. آنقدر در خود فرو میروند که بیماری را به خود جذب میکنند.
با افراد قوی و با اقتدار معاشرت کنید. تصور کنید شما از ضعف اعتماد به نفس رنج میبرید و حالا آمدهاید همهی کارهایی که تا اینجای مقاله گفته شد انجام دادهاید
ولی در دایرهی دوستان خود افرادی ضعیف و بدون اعتماد به نفس را دور خودتان جمع کردهاید. به جرات میگوییم با این کار همهی کارهای قبلی هم بی فایده خواهد بود.
باید با افراد قویتر از خودتان معاشرت کنید. به اتمسفری که در آن ارتباطات خودتان را برقرار میکنید دقت کنید. این موضوع بسیار اهمیت دارد.
مدیریت زمان را یاد بگیرید. شاید بپرسید اعتماد به نفس چه ارتباطی به مدیریت زمان دارد. ولی بسیاری از افرادی که اعتماد به نفس ندارند، مدیریت زمان را بلد نیستند.
نمیتوانند کارهای خود را بهدرستی مدیریت کنند و به همین دلیل دچار تشویش و نگرانی میشوند.
خودتان را تنبیه و تشویق کنید. اگر مسیر تقویت اعتماد به نفس را طی میکنید در طی مسیر به خودتان جایزه بدهید.
هر زمان احساس اقتدار کردید به خودتان هدیه بدهید و وقتی ترس بر شما مستولی شد، خودتان را تنبیه کنید.