زندگینامه مریم میرزاخانی نابغه ی علم ریاضیات

زندگینامه مریم میرزاخانی نابغه ی علم ریاضیات

ما قصد داریم در این مقاله به معرفی زندگینامه مریم میرزاخانی نابغه ی علم ریاضیات و یکی از زنان افتخار آمیز ایران را معرفی کنیم.

پروفسور مریم میرزاخانی، نابغه‌ی با استعداد ایرانی دنیای ریاضیات بود او استاد دانشگاه‌های پرینستون و استنفورد بود که در سال ۱۳۹۳ مدال طلای فیلدز به او اهدا شد.

با ما برای مطالعه ادامه زندگینامه مریم میرزاخانی همراه باشید.

زندگینامه مریم میرزاخانی در کودکی و نو جوانی مریم میرزاخانی در ۱۳ اردیبهشت ۱۳۵۶ در تهران به دنیا آمد . پدر مریم میرزاخانی، مهندس الکترونیک و رئیس هیئت‌مدیره‌ی سازمان آموزشی نیکوکاری رعد بود.

مریم میرزاخانی،بعد از به پایان رسیدن دوران ابتدایی خود وارد مدرسه‌ی فرزانگان تهران (استعدادهای درخشان – سمپاد) شد و دوران دبیرستان خود را در همین مدرسه به پایان رساند . مریم میرزاخانی در دوران کودکی علاقه ی زیادی به نویسنده شدن داشت . و بهترین سرگرمی برای او خواندن رمان بود . مریم میرزاخوانی دارای سه خواهر و برادر بود و والدین آن ها به هیچ وجه در مورد درس آن ها ها تحت فشار نگذاشتند بلکه آرزو داشتند فرزندانشان وارد عرصه های با ارزش شوند . و کسی که باعث شد عشق به ریاضی را در او بیدار کند برادرش بود . با تمام شدن دوره‌ی دبستان، جنگ ایران هم به پایان یافت و فضای کشور آرام شد مریم میرزا خانی در اولین هفته از دوره ی تحصیلش بود که با رویا بهشتی اشنا شد و دوستی آن دو چندین سال ادامه یافت . مریم میرزا خانی خانم بهشتی را از دوستان خوب خود میدانست زیرا او تنها کسی بود که سبب شد او بتواند انگیزه ی خود را حفظ کند . نابغه ی علم ریاضیات زندگینامه مریم میرزاخانی افتخارات مریم میرزاخانی در دوران دبیرستان در نزدیکی دبیرستان مریم میرزا خانی چندین کتاب فروشی بود که از تفریحات او و دوستش این بود که بعد از مدرسه به کتاب فروشی ها رفته و کتاب های مورد علاقه خود را بخرند .

 

با مطالعه زندگینامه مریم میرزاخانی متوجه می شویم یکی دیگر از کسانی که مریم میرزا خانی به عنوان اثر گذار ترین اشخاص در زندگی خود یاد کرده مدیر دبیرستان خود بود چرا که همیشه مدیره دبیرستانش در حال تلاش بود تا دانش آموزان مدرسه از همه امکانات استفاده کنند و از همه ی فرصت هایی که پسران برخوردار می شوند دختران هم برخوردار شوند . مریم میرزاخانی سال سوم دبیرستان بود که پس از دریافت مدال طلای المپیاد ریاضی کشوری، با دریافت ۴۱ امتیاز مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی هنگ‌کنگ را از آن خود کرد او توانست در حدود یک سال بعد، با کسب نمره‌ی کامل، دوباره مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی را که این بار در کشور کانادا برگزار می‌شد، را کسب کند. او اولین دختری بود که موفق شد مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی را کسب کند و و جزو اولین نفری بود که توانست در المپیاد نمره‌ی کامل رابگیرد. اخرای سال ۱۳۷۶،طی مسافرتی همه ی دانشجویان برای شرکت در بیست و دومین دوره‌ی مسابقات ریاضی به اهواز سفر کردند اما متاسفانه در راه برگشت به تهران اتوبوس آن ها به دره سقوط کرد که در این حادثه ۶ نفر از استعداد های درخشان جان خود را از دست دادند اما مریم میرزا خانی از این حادثه جان سالم به در برد . مریم میرزاخانی در دانشگاه مریم میرزاخانی، با تمام شدن دوران دبیرستانش موفق شد در دانشگاه صنعتی شریف ادامه تحصیل دهد . مریم میرزا خانی برای انتخاب رشته ی خود تصمیم نهایی را گرفته بود و عاشق ریاضی بود و بین گرایش‌های مختلف ریاضیات دانشگاهی، به ریاضی محض علاقه ی بیشتری داشت. توانست مدرک کارشناسی ارشد خودش را در سال ۱۳۷۸ در رشته‌ی ریاضی از دانشگاه صنعتی شریف کسب کند.

این مطلب را هم ببینید...
جملات تاکیدی مثبت برای افزایش اعتماد به نفس

 

بعد از آن برای ادامه‌ی تحصیل به کشوره آمریکا رفت و از آنجا وارد دانشگاه هاروارد شد. در زندگینامه مریم میرزاخانی می خوانیم که در سال ۱۳۸۳ دکترای ریاضی خود را زیر نظر پروفسور کرتیس مک مولن گرفت و پس از آن فورا به سمت محقق در مؤسسه‌ی ریاضیات کلی و به‌عنوان پروفسور ریاضی در دانشگاه پرینستون آمریکا برگزیده شد.

مریم میرزا خانی در حدود ۴ سال استاد یاری توانست در سال ۱۳۸۷ به عنوان استاد در دانشگاه استنفورد تدریس کند. مریم میرزاخانی نابغه ی علم ریاضیات دستاورد های مریم میرزاخانی مریم میرزاخانی، نابغه علم ریاضیات در سال ۱۳۷۸، توانست راه کاری برای مشکل محاسبه ی عمق حلقه‌های ترسیم‌شده روی سطوح هذلولی، بیابد که چندین سال ریاضیدانان دنباله راه حلی برای آن بودند ، و او با یافتن این راه حل توجه همه را به خود جلب کرد مریم میرزا خانی بر این عقیده بود که که جهان هستی از قوانین هندسه ای هذلولی پیروی میکند . بنابراین او برای محاسبه شکل های هندسی که شکلی مشخص ندارند میشود حلقه هایی رو سطح آن ها حجم دقیقشان را محاسبه کرد .

این ایده ، سبب شد تئوری‌های ادوارد ویتن و ماکسیم کنتسویچ در مورد تعداد نقاط متقاطع سطوح پیمانه‌ای در فضاهای هندسی هذلولی اثبات شود . در سال ۱۳۸۴، بود که در مجله پاپیولار ساینس آمریکا از او به‌عنوان یکی از ۱۰ ذهن برتر جوان جهان بنام برد و در سال ۱۳۸۸ انجمن ریاضی آمریکا، جایزه‌ی بلومنتال را برای تشکر از دستاوردهای او در علم ریاضیات، به دلیل هوش و استعداد بی نظیر او تقدیم کرد . می‌توان گفت که کار مریم میرزاخانی روی مطالعه سطوح هذلولی با استفاده از فضاهای پیمانه‌ای متمرکز بود. فضای هذلولوی، در مقابل فضای اقلیدسی قرار دارد که معتقد است تنها و تنها یک خط موازی با یک خط مشخص می‌تواند از یک نقطه‌ی ثابت عبور کند. در فضای هذلولی غیر اقلیدسی، تعداد بی‌شماری از خطوط موازی می‌توانند از یک نقطه ثابت عبور کند. جمع زاویه‌های یک مثلث در فضای هذلولی کمتر از ۱۸۰ درجه است. در چنین فضایی منحنی، کوتاه‌ترین مسیر بین دونقطه به‌عنوان ژئودزیک شناخته می‌شود. تحقیقات میرزاخانی شامل محاسبه انواع خاصی از ژئودزیک، به نام ژئودزیک بسته‌ی ساده روی سطوح هذلولوی بود.

 

همچنین در سال ۱۳۸۹، مریم میرزاخانی نظریه‌ی شار زلزله ویلیام ترستن را که چندین سال بدون پاسخ مانده بود بر روی فضای تایشمولر موفق شد به اثبات برساند. در سال ۱۳۹۳، مریم میرزاخانی به همراه الکس اسکین و امیر محمدی، ثابت کرد که ژئودزیکهای مختلط و بستارهای آن‌ها، براساس گفته های قبل به صورت نامنظم نیستند بلکه به صورت دقیقی منظم اند . هر سه نفر ثابت کردند که بستارهای ژئودزیک مختلط، دارای خاصیت جبری اند و می‌توان آن ها را به‌صورت چندجمله‌ای تعریف کرد ، به همین دلیل انعطاف ندارند .که این نتایج بسیار شبیه به نتایج به دست آورده مارینا راتنر در دهه ۱۹۹۰ میلادی بود.

این مطلب را هم ببینید...
۳ عادت افراد بسیار موفق

در زندگینامه مریم میرزاخانی بیان شده است که در سال ۱۳۸۴ بود که با یان وندارک، استاد و دانشیار ریاضی دانشگاه استنفورد و پژوهشگر علوم کامپیوتر مرکز تحقیقاتی آی‌بی‌ام زندگی مشترکش را شروع کرد . و آن‌ها صاحب یک دختر به نام آناهیتا شدند. زندگینامه استیو جابز و پیدایش سیب هوشمندبخوانید مریم میرزاخانی در سال ۱۳۹۳ به دلیل تلاش های مداوم و تحقیقاتی که انجام داد توانست جایزه ی فیلدز را ازان خود کند.

 

زندگینامه مریم میرزاخانی نابغه ی علم ریاضیات

 

این جایزه ‌یکی از معتبرترین نشان های علمی ریاضیات جهان است که در هر چهار سال یک‌بار به بهترین دانشمندان ریاضیات که زیر ۴۰ سال سن دارن اعطا می‌شود. و تنها مریم میرزاخانی موفق به دریافت این جایزه شد. او در آن زمان ۳۷ سال داشت. پس از دریافت این جایزه ، حسن روحانی رئیس‌ جمهور ایران و دکتر فرجی دانا وزیر وقت علوم ایران، این موفقیت را به او تبریک گفتند.

 

زندگینامه مریم میرزاخانی نابغه ی علم ریاضیات

 

ریاضی دان مریم میرزاخانی جوایز نابغه ی علم ریاضیات از جوایز های دریافتی او میتوان به موارد زیر اشاره کرد : · جایزه‌ی افتخاری هاروارد در سال ۲۰۰۳ ·

جایزه‌ی بهترین فارغ‌التحصیلان دانشگاه هاروارد در سال ۲۰۰۳ ·

جایزه‌ی بهترین پژوهشگر مؤسسه‌ی Clay Mathematics Institute در سال ۲۰۰۴ ·

جایزه‌ی ای‌ام‌اس بلومنتال (AMS Blumenthal Award) در سال ۲۰۰۹ ·

دعوت به کنگره‌ی بین‌المللی ریاضیدانان در سال ۲۰۱۰ و سخنرانی در مورد توپولوژی و سیستم‌های دینامیکی و ODE ·

جایزه‌ی AMS Ruth Lyttle Satter Prize هر دو سال یک‌بار توسط انجمن ریاضی آمریکا به نخبگان تحقیقات ریاضی اعطا می‌شود

· جایزه‌ی تحقیقاتی کلی در سال ۲۰۱۴ ·

سخنرانی در انجمن بین‌المللی ریاضیدانان در سال ۲۰۱۴ ·

برگزیده شدن به‌عنوان معاون خارجی آکادمی علوم فرانسه در سال ۲۰۱۵ ·

انتخاب و عضویت در انجمن فلسفه‌ی آمریکا در سال ۲۰۱۵ ·

عضویت در آکادمی ملی علوم آمریکا در سال ۲۰۱۶ · عضویت در آکادمی علوم و هنر آمریکا در سال ۲۰۱۷

درگذشت مریم میرزاخانی

متاسفانه مریم میرزا خانی در سال ۱۳۹۶ پس از ۴ سال جنگیدن با بیماری سرطان جان خود را از دست داد و دفتر زندگینامه مریم میرزاخانی بسته شد و سرطان در مغز واستخوان او نفوذ کرده بود و خانواده اش برای تشییع جنازه اش به آمریکا رفتن.

خبر درگذشت مریم میرزا خانی این دانشمند بزرگ ریاضیات به وسیله شبکه های اجتماعی و رسانه ها در سراسر دنیا پخش شد و بازتاب گسترده ای داشت . دکتر حسن روحانی، رییس‌جمهور ایران، در پیامی درگذشت مریم میرزاخانی را تسلیت گفت و او را نقطه‌ی عطفی در معرفی همت زنان و جوانان ایرانی دانست. در پیام‌های دیگری نیز محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران؛ محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛ علی‌اکبر صالحی، رئیس کنونی سازمان انرژی اتمی؛ محمود فتوحی، رئیس کنونی دانشگاه صنعتی شریف؛ غلامعلی حداد عادل، رئیس کنونی فرهنگستان زبان و ادب فارسی؛ گری لوئیس، نماینده مقیم سازمان ملل در تهران و فیروز نادری، دانشمند سابق ناسا درگذشت او را تسلیت گفتند. و اتحادیه بین‌المللی انجمن‌های ریاضییات دنیا با پیشنهاد کمیته زنان انجمن ریاضی ایران، روز تولد مریم میرزا خانی ریاضی‌دان بزرگ در سوم می (۱۳ اردیبهشت) را روزجهانی زن در ریاضیات نام‌گذاری کرد.

 

 

لینک کوتاه مطلب: http://gozaltabrizim.com/GozaLMDlMx
دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − 9 =

بالا