۵ مشخصه که نشان دهنده انتخاب نادرست اهداف است

۵ مشخصه که نشان دهنده انتخاب نادرست اهداف است

اجازه دهید این مقاله را با سخنان زیگ زیگلار شروع کنیم که می گوید با انتخاب هدف مناسب، نیمی از مسیر را طی کرده اید. احتمالا شما هم در ابتدای سال جدید، اهداف جدیدی برای خودتان تعیین می کنید؛ اهدافی در راستای بهبود و رشد خودتان، پیشی گرفتن از رقبا، سرمایه گذاری و ده ها مورد دیگر.

تعیین اهداف یک مرحله ی بسیار مهم در زندگی شخصی و حرفه ای ماست. اما متاسفانه، با وجود همه تلاش ها و زحمات، تنها بخش کوچکی از ما موفق می شویم به اهدافمان جامه عمل بپوشانیم. فکر می کنید دلیلش چیست؟

فرآیند تعیین اهداف هم مانند تصمیمات سال نو است؛ تقریبا همه انسان ها در این مواقع نسبت به آینده شان خوشبین می شوند؛ ما کارهایی که می خواهیم انجام دهیم و اهدافی که می خواهیم به آنها برسیم، اهدافی مثل وزن کم کردن، تغییر نگرش، تصمیمات مالی و راه اندازی کسب و کار، را بیان می کنیم. مطالعات صورت گرفته در دانشگاه اسکرنتون نشان می دهند که تنها ۸% از افراد، به اهدافی که ابتدای سال مشخص کرده بودند می رسند.

خوشبختانه، شما می توانید با مطالعه این مقاله، اولین و مهم ترین قدم به سوی کسب موفقیت های بزرگ در سال جاری را بردارید. اما برای اینکه بتوانید به تمامی اهدافتان، تکرار می کنم، همه ی آنها، دست یابید، ابتدا باید از درست بودن آنها مطمئن شوید. در ادامه با ۵ نشانه ی کلیدی که به شما می گویند باید در اهدافتان تجدید نظر کنید، آشنا خواهید شد:

۱.اهدافتان باعث می شوند در منطقه امن و راحت خود بمانید
انتخاب اهداف امن (منظورم اهدافی است که شما را نمی ترسانند) فایده ای ندارند. بله، این اهداف واقعی می نمایند اما شما را به چالش نمی کشند؛ اما در حقیقت باید بدانید آنها فقط وقت شما را هدر می دهند. منطقه امن چیست؟ منطقه امن، فضای رفتاری ای است که فعالیت ها و رفتارهای شما با کمترین ریسک و استرس، طبق روال به پیش می روند. مشکل اینجاست که چسبیدن به منطقه ی امن باعث می شود گرایش و علاقه ای به موقعیت های جدید/دشوار نداشته باشید و دست از امتحان موارد جدید و خلاقانه بکشید.

این مطلب را هم ببینید...
جملات تاکیدی مثبت برای افزایش اعتماد به نفس

اهداف شما باید جاه طلبی را در شما بیدار ساخته، به شما انگیزه بخشیده و شما را به تلاش و فعالیت وا دارند. اگر احساس می کنید اهدافی که تعیین کرده اید، شما را به جلو نرانده و هیجان زده تان نمی کنند، به درست بودن آنها شک کنید.

 

۲. هدف شما، شما را به شبکه ی درست متصل نمی کند
با توجه به اجتماعی بودن ذات بشر و وابستگی ما انسان ها به یکدیگر، شما باید از کمک دیگران در راستای رسیدن به اهدافتان استفاده کنید. هدفتان هر چه که باشد، شما به همکاری سایر افراد برای موفقیتتان نیاز دارید. اگر اهدافتان، چنین امکانی را برایتان فراهم نمی کنند، در مورد آنها تجدید نظر کنید.

 

۳. هدفتان، همچون یک ماموریت ناخوشایند به نظرتان می رسد.
اگر هدفتان به شما انگیزه نمی دهد، باید مجددا آن را بررسی کنید. قصد ما از تعیین اهداف، انگیزه دادن به خود در راستای مواجه با مصائب موجود در راه رسیدن به موفقیت است. ما می خواهیم انگیزه های ناشی از هدفمان، سوخت ما برای رسیدن به مقصد را فراهم کنند. اگر احساس می کنید هدفتان چنین احساسی در شما پدید نمی آورد، خودتان را از این سوخت محروم کرده اید و دیگر نمی توانید ماشینتان را به سمت مقصد برانید. احساس هیجان و احساس شعفی که تصور رسیدن به اهدافتان در شما ایجاد می کنند را دست کم نگیرید.

۴. هدفتان بر پایه ی تصمیم و تفکر دیگران است
اگر هدفتان را به جای شور و اشتیاق و نظر خودتان، بر پایه ی خواست های دیگران تنظیم کرده اید، مطمئن باشید که هدف درستی انتخاب نکرده اید. اهدافی مانند کم کردن وزن، اهداف مالی، انتخاب شغل، همه و همه باید به خواست خودتان تعیین شوند و نه صرفا برای راضی نگه داشتن خانواده، دوستان و دیگران. پس با خودتان خلوت کنید و ببینید که آیا واقعا خودتان می خواهید به هدف هایی که روی کاغذ نوشته اید برسید یا خیر.

این مطلب را هم ببینید...
خلاصه کتاب ” سرمایه روانشناختی ” نوشته فرد لوتانز

۵. نمی توانید برای هدفتان، یک برنامه ی چند مرحله ای و زمان بندی شده تعیین کنید
تعیین اهداف صرفا به منزله ی بیان کارهایی که می خواهید انجام بدهید یا چیزهایی که می خواهید به دست آورید نیست؛ شما باید یک برنامه ی دقیق برای محقق ساختن آنها آماده کنید. در واقع، تعیین اهداف بدون دانستن نحوه ی تحقق آنها، همانند داشتن تیمی مملو از بازیکنان خط دفاع بدون بازیکنان خط حمله است.

 

در خاتمه، یادآوری می کنم که تعیین اهداف، صرفا به معنای بیان آنچه که می خواهید بدان دست یابید یا آنچه مایلید روی دهد نیست. برنامه ای قابل پیاده سازی تدارک ببنید و اقدامات مربوط به هر مرحله، از ابتدا تا انتها را در آن مشخص کنید؛ آن را اجرا کنید و با توجه به تغیراتی که در شرایط پیش می آید، با حفظ هدف نهایی در ذهنتان، تغییرات لازم را در برنامه اعمال کنید و برنامه تان را به یک برنامه ی پویا بدل سازید.

لینک کوتاه مطلب: http://gozaltabrizim.com/GozaL1AeP6
دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − یک =

بالا